<< Love YoU guYs >>

Monday, April 18, 2011

~ Week 11 already ~

pejam celik, pejam celik dah nak masuk 3 bln jaja preggy rupanya...patut le ku rasa baju n suar2 ku ketat semacam sajerk....udah ler tuan punya badan ni mmg x berapa nak slim..huhuhu. To be honest kan....jaja seyesly x rasa mcm preggy utk second baby ni n tahu dak pasai apa.....sbb2nya ade la :

1) x dan nak rehat2 memanjakan diri segala n berhati2 buat kerja semua tue....sbbnya anak teruna jaja sorg ni tengah aktif skrg so ade je bende dia nak main + nak usik...kita ke dapur dia pon nak ke dapur, siap suh dukung kalau jaja tgh menumis, nak tgk sgt apa ade dalam kuali..huhuhu...sabo jela...sib baik ibu mithali..chewaahh...yeye oo je.dukung jugak wpon si rizqi dah x berapa nak ringan.

2) dulu masa ngandungkan si rizqi, tiap2 hari x miss makan folic acid...konon mmg jaga giler..xnak jadi apa2 kat baby...tup2 yg 2nd ni, selalu termiss sbb lupa. kalau kat opis dah sbuk buat keje x teringat, cadang nak makan time balik..dah balik rumah plak masak, buat susu..buat tue..buat ni...lupa lg.hurmmm....bukan sengaja tau tp mmg terlupa sbb busy ..cian baby dalam perut..terpinggir jap..hihi...mintak2 la baby dalam perut ni strong sbb dia tahu ibu kene layan abg dia kan...nnt dia dah kuar layan dia plak.

sib baik la kadang2 hubby tolong2 la jugak jaga rizqi, so bila time badan btol2 penat tue ade jugak yg tolong..hehee..yela , kene train dr skrg...nnt kuar sorg lg....lg kecoh la jawapnyaa.....x dapat bayangkan cemana...pheww! So now jaja dah 11 weeks preggy, kalau ikut baby centre, link kat sini...baby jaja dah sebesar buah fig...huh?? apakah itue...jaja pon x tahu so gooogle2 dapat ler gambo kat bawah ni...lebey kurang besar tue la yek....

buah fig



aritue scan alhamdulillah, doc kata semua nya ikut perkembangan. lega ati dengar...now baby dah boleh tendang2 tp jajablom boleh rasa lg...maybe a few weeks lg baru boleh...cant wait for that....ok, mau pulang sudahhh....layan anak teruna plak pasni.....bye!

2 comments:

ain dzaya said...

eloo..eloo..first time singgah sini..:)..masuk belog trus jumpa babi leleh air liur tu..so cute!! *..*

outbound malang said...

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Bukanlah suatu kesalahan ketika kamu mencoba dan kemudian gagal. Satu-satunya kesalahan adalah ketika kamu tidak berani mencoba
ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ..

Related Posts with Thumbnails
Voting