<< Love YoU guYs >>

Friday, March 18, 2011

~ aL-Kisah Germany - Part II ~

tgk ler...org jakun, first time baru jumpa salji...hehehehe

Ok, last time dah citer pasal persediaan kan...so now jaja nak citer pasal jaja nyer exp sepanjang naik flight from Malaysia  to Hamburg, Germany. 

Since this is the first time jaja nak naik flight, perasaan cuak tue mmg den x dapat nak elak la kan. Takut muntah la, takut nak g toilet la, takut tue la, ni la tp nasib baik la hubby ade. Dia la penyelamat I...cewaaahhh.
So masa nak check in tue, bos jaja suh la org kat kaunter tue arrange seat kitaorg so that kitaorg boleh duk dalam satu kumpulan....tp x boleh plak....so jaja ngan hubby ni, time atas flight tue terpaksa la tebalkan muka, mintak tukar seat ngan penumpang lain. Sib baik ade yg sudi.....so dapatla kami duk berdua. So dah duduk berdua tue, hubby pon ape lagi dia mulala ajar jaja nak tgk movie caner, nak pakai belt caner, adjust seat..Kikiki.Al-maklumla, kita ni x pernah naik flight, sah2 la jakun + blur giler. Bayangkan, first flight from Malaysia to Dubai (kitaorg naik Emirates to transit kat Dubai), jaja x g toilet pon. Minum pon skit2, punyala xnak buang air dalam flight..huhuhuhhu. Tp dalam flight kedua- jaja dah start rasa selesa naik flight so dah berani la pg toilet, cuma satu yg x best bila kuar2 toilet, pandang kiri pandang kanan tengok2 jaja sorg je pakai tudung...huhuhuuhu.Kekok la jugak tp nak buat caner kan, diorg kene la terima, saye ini org Islam.

So bila dah sampai dubai, kami x kemana pon, just duduk je dalam airport tue sbb transit pon 3 jam jek. Kang kalau memandai2 nak kuar jalan2 ke apa, sila la terima kalau kene tggl ngan kapal terbang, huhu. Waktu ni boleh la nak rehat2 jap, jalan cuci2 mata je tgk kedai2 dalam airport dubai tue, nak beli barang x mampu la kot sbbnya MAHAL....jaja plak g german pon sbb keje, bukan sbb nak jalan2 so xdelah berlebih duit yg jaja bawak. Ala2 kadar jela. Masa ni boleh la nak g toliet mandi ke, gosok gigi ke, whateverla....cuma satu je jaja nak pesan, make sure bfore korg naik flight, better korg prepare some snack dalam beg cam coklat bar ke, cereal bar ke, apa2 jela yg boleh alas perut korg. Bukan la nak kata kat airport dubai tue xde kedai makanan tp harganya mmg sangat mahal okey, air satu pon dah berapa. Pastu nak kene cek lg halal food, so kalau takat nak alas perut, bawakla apa2 snack dr malaysia...hehehe. Jimat pon Jimat...

Td jaja ade mention kan kitaorg naik Emirates, yg best pasal emirates ni kan, makanan atas flight semuanya halal, so bila time nak dapat makanan tue, kitaorg dah excited dah ni. Bukan apa, jaja n hubby saje je kadang2 tue amek menu lain so that kitaorg bpleh main rasa2..hahahaa. Cam budak kecik jek kan. But conclusi dia, naik emirates mmg best. Pramugari dia pon ramah, makanan sedap...selesa pon selesa. So pada sape2 yg nak travel jauh2 tue, kalau korg blur lg nak naik apa, cubala naik Emirates....mesti berbaloi2. (Emirates..xde nak bg commission ke jaja duk promote2 dia ni lorr..hehehe)...
Ok...that's all for now....kang lg banyak korg boring kot nak baca. Sila la tgk2 gamba kat bawah ni, ....ni gamba2 intro jek...nak tgk lg banyak gamba....tungguuuuu......

 during first flight, hubby over dah siap pakai earphone

 kami lg....sian Rizqi kene tggl.....

 at Dubai Airport, during transit

 with Bos's wife, K idan and his daughter, Alya

 Dah sampai pon, hubby cam biasala, first thing first mesti nak isap rokok luu....

Time ni sejuk x terkata....nyesal x pakai baju lg tebal dr ni....

2 comments:

cengkodok said...

Jakun katenye...Org asli pung naik flight taw...laaaaaaaaaa

jaja9 said...

sape org asli tuee...ko ke?

Related Posts with Thumbnails
Voting