<< Love YoU guYs >>

Wednesday, August 25, 2010

.:: BeZa OK ngan OB ::.

Org dah Kawen (OK)

U ol seuju x kalau jaja ckp org dah kawen and ade anak perbelajaan mereka lebih besar drpd org bujang terutamanya yg duduk dengan family. Biasala, org dah kwen ni, semua expenses di tanggung sendiri contoh sewa rumah, bil2, kereta,makan pakai and etc, keperluan anak-anak lg, tuh x masuk lg kalau anak2 sekolah. Tambah plak perbelanjaan utk anak sakit, nk pergi klinik, buat check-up, injection lg, semua pakai duit tuh, xde nyer yg pakai daun...

Org Bujang (OB)

kalau org bujang plak, sewa rumah da x payah sbb duduk rumah family (kalau duk umah sewa, pon biasanya satu rumah share ramai so murah je sewanya), bil2 biasanya mak ayah yg bayar kan, (tp maybe ade jugak yg tolong hulur skit2 kat family), kete pon x payah bayar kalau guna kete family, makan minum x risau, kalau sakit family ade, kalau kuar duit pon maybe utk soping, dating, bayar kete (kalau beli kete sendiri), bayar bil tepon sendiri n simpanan (kalau ade la)..

korg agree x?? ke ade bantahan....kalau ade sila kemukakn hujah2 yek..huhuuh..jaja cam frust je sbb ade sesetengah org ni x memahami kehidupan org dah kwen ni...harap lepas ni terbukak la mata skit ek.

4 comments:

TUKANG KATA said...

owh..memang kahwin menyebabkan lebih banyak bajet lari sebenarnya..tapi lebih bahagia kan dari sendirian..hehe

terima kasih atas kesudian mahu memberi hadiah,,saya ikhlas menjadi follower anda,,tertarik dgn blog penuh keibuan..maka hadiah terbaik yg anda patut berikan post yg indah,,juga persabahabatan sbg rakan blogger..
itu pun dah lebih dari cukup..terima kasih tak terhingga dari Tukang Kata..

p/s bukan tak sudi terima hadiah,,cuma rasa diri ni tak layak,,cuma kebetulan menjadi follower ke 100..no offense ok?

jaja9 said...

tukang kata : ye ke...jaja ikhlas nak bg neh....apa pon terpulang pada tuan pnya badan kan..jaja x paksa...apa pon thanks ya sudi menjadik follower....

CengkodokPolkadot said...

Kalo artis cemana plak?

CengkodokPolkadot said...
This comment has been removed by the author.
Related Posts with Thumbnails
Voting