<< Love YoU guYs >>

Sunday, June 27, 2010

::...Kan Dah MaLu...::

just wanna share this one conversation i heard while having dinner at Secret ' Recipe..

ade satu couple cina ni, tgh duk makan ngan anak dia yg umur lebih kurang Rizqi jugak. an diorg duduk sebelah meja kitaorg jek.Tgh dia duk makan2 ni adelah satu staff SR ni...nak beramah mesra la kononnya dengan baby tuh and this is what i heard;

Staff : hai....comelnya baby...(sambil usik2 pipi dak tuh)....ni makan apa ni..
mak budak tuh senyum jelah kan...org duk main2 ngan anak dia....
staff : eeee.....apasal pakai baju terbalik nih...(refering to the baby girl)
mak budak tuh : ni bukan terbalik la...FESYEN dia mcm nih....(muka pon dah masam semacam)
staff : terus senyap and muka merah ..menahan MALU...

hurmm, actually bukan i nak condem staff tu, she just trying to be friendly tp tulah...boleh plak dia ckp budak tuh pakai baju terbalik depan2 mak dia....mak dia cam hanginlah kan...hehe..so lesson learn, lain kali kalau nak ckp tuh lapik2 skit..kalau dah terlepas kan ckp kan susah..sbb tuh ade pepatah kata...terlajak perahu boleh diundur...terlajak kata buruk padahnya....

5 comments:

purplish.pink said...

kalo nak beramah mesra cakapla yang baik2 je. haha.

Boyachilles said...

kadang2 saya terlepas ckp gak...tp, kalau dah sedar cpat2 blah..he he

jaja9 said...

hehehee.....sbb tulah kene piki sebelum nak cakap..kalau dah terlepas mmg xde guna dah...

maCy said...

yg pasti, kena jaga aib orang kalau ye pun. kalau betul mcm tu malu mak dia..

Stargone said...

tu la, kekadang bila nak cuba jadi friendly ni. terlepas jugak kata-kata.

macam dalam kes ni, memang malu la kalau kena macam tu. :D

Related Posts with Thumbnails
Voting