<< Love YoU guYs >>

Tuesday, June 29, 2010

::..JOM MaKan : CiLi PaDi ResTauRaNt..::

haaa....ingat x i penah cakap boring makan kat bukit indah ni dalam previous entry, so lunch td pon misi jelajah bukit indah + kosas bermula utk cr tempat makan best for lunch (giler bersungguh ni cr tempat makan nihhh....boring punya pasal). First plan nak pi makan kat Old Town White Coffee kat ampang waterfront,dah lama lak rase x makan kat situ..pastu baru nak masuk ke jalan tempat kami nak makan ni, ternampak plak CILI PADI restaurant. Tempat ni baru je bukak kat ampang waterfront ni, before ni kedai perabot tp x laku agaknya terus kene take over..huhuh. At first kitaorg cam takut2 jugak nak masuk sbb kedai dia cam exclusive tau..takut mahal ler plak rega makanan kat situ tp hubby kata masuk jela since dah parking dah pun depan kedai tuh...(i dalam hati..xperlah..kalau mahal sekali ni je makan kat sini pasni x masuk dah..hehe).

So apa kitaorg makan for lunch korg tgk ler dalam gamba2 kat bawah yek.....as for me restaurant ni not bad...menu dia sangat banyak n semua nampak sedap..pastu env. dalam tuh pon very nice..aman damai tenteram je rasa makan kat situ...

 before makan tgk ler menu dulu....

 this is hubby menu for lunch :- Nasi Bojari...pelik lak nama dia...yg selalu duk dgr nasik bukhari
(ade sambal udang, ayam goreng and telur rebus..sedappp)

 ni i punyaa....Hainanese Chicken Rice..ade udang kering dalam nasik dia....

conclusinya.....nasi bojari dia sedaappp.. tp nasi ayam dia ok2 je...sedap lagi kot nasi ayam damansara..tp banyak lagi menu dia yg menarik..ade mee curry..asam laksa...lobster salad..pastu choices utk roti2 dia lg banyak dr old town...so if interested..pi test try rasa tengok...hehe...

pastu masa nak balik td nampak plak si AC Mizal sampai dengan geng2 business dia duduk lepak kat luar....i x heran la pon dekat si AC tuh tp nak nanges la tgk kete dia.....MANTAPPP giler...bentley hitam...plat no. AAC 1...warggggghh..manalah org2 kaya ni x gila2 kan kete ni...mmg smart giler !!!! dush..dush..


5 comments:

LynnDa @ PeNg said...

wow dasyat ac skrg... jadi orang kaya terbilang dah...
weh nasi ayam damansara kat mane yang ko cakap best?
kat piri-piri tu ke?

kalau kopitiam aku lagi prefer Papa Rich dari Oldtown White Coffee..
situ banyak choice lagi.. tapi main air dia bukan coffee tapi soya kot.. macam2 jenis ade...

purplish.pink said...

uic. nak nangis baca ac pny kete. bilo den nak kayo neh. =.="

jaja9 said...

peng ....nasik ayam damansara dekat depan ampang point....btol2 ngadap ampang point...sedap la nasik ayam dia..

jaja9 said...

hehehe...mmg cam nak nanges je tgk kete dia....dah la color hitam...plat no x hengat...aduhhh...tgk jelah boleh...nak beli ntah bila ade duit banyak camgitu...

CengkodokPolkadot said...

halal ke?

Related Posts with Thumbnails
Voting