<< Love YoU guYs >>

Tuesday, June 1, 2010

::: VAKSIN H1N1 - PERLU AMIK KE X?? :::

u ol rasa perlu ke x perlu kita amik vaksin H1N1 ni.....sbb dalam berita pon ckp ramai lg rakyat malaysia yg x amik lg vaksin nih sedangkan vaksin ni dah tersedia kat klinik /hopsital kerajaan n swasta...kalau kat klinik/hopsital gomen FREE la...kalau kat klinik / hospital swasta dalam Rm 70 - 80 per person ...mahal jugak tuh kan....so persoalan kat sini..ramai x amik sbb takut side effect ke..sbb mahal ke...atau sbb takut kene CUCUK..kikiki.....xkan dah besar2 nak takut..ye dokk.....lg satu persoalan..... awat yg tetiba i nak cakap2 pasal vaksin ni ? pe motif kan......alkisahnya gini...ari tuh bos i suh semua staff diwajibkan amik vaksin H1Ni ni and boleh claim kat company...(yg x bestnya staff sahaja..ahli keluarga staff silala bayar sendiri key..huhuuh)....pastu dah appoint satu klinik ni utk bg kitaorg vaksin tuh......ade yg pergi and ade yg until now x pergi2 pon amik vaksin tuh termasuk la hamba Allah yg tgh menulis nih...kuikuikui.....yg menjadi masalah nya bukan i takut kene cucuk ke apa...masa peknen dulu pon dah puas kene cucuk..dah x herann dah jarum2 nih....tp i duk dgr mcm2 pendapat org yg ckp vaksin ni ade side effect and kalau boleh jangan amik....mmglah org kata better prevent drpd terkene virus selsema ba aliff ba ya tu kan tp vaksin H1N1 ni kan new vaccines so cam kene consider betul2 lah kalau nak amik pon...hurmmm...skrg ni cam tgh piki la nak amik ke x...kalau ade blogger2 yg lebih arif pasal vaksin ni sila lah bg pandagan anda ek....i tahu u ol semua ni bijak2..sure ade yg tahu ni.....bg advise skit keyy.......adioossss.....

2 comments:

dayah aziz said...

mahal kan...
ari tuh saye amik
trus je naek gatal2 satu badan=(

jaja9 said...

ye ke....so camane tuh..dah ok ke gatal2...

Related Posts with Thumbnails
Voting