<< Love YoU guYs >>

Thursday, July 22, 2010

::.dah 3 HarI x JumPA Nasik, USANA punYa pasal.::


nasik oh nasik...(rintihan org yg x makan nasik masuk 3 hari..cubaaannnn)..huuhuh. just to share with u guys, skrg jaja n hubby tgh on diet. Jaja x pernah plan pon sebenarnya nak diet2 ni walaupon tahu diriku ni x selim mana pon, xde perasaan plak nak diet. Ni semua hubby la punya pasal. One day lepas dia balik dr main heli ngan kawan2 dia, dia pon ckp kat jaja ade sorg kawan dia tuh dulu gemuk..perut buncit tp skrg perut flat wa cakap lu. So semua geng2 heli ni cam wonder la kan camaner dia boleh kurus sampai camtuh, dia pon bgtahu la dia pakai USANA. So apa lagi, sorg dah pakai semua nak pakai la kan..masing perut paham2 la..dah jadi laki org perut kalau x tggi x sah la kan...hehehehehee. Dengan perasaan berkobar2 nak kurus cam kawan dia tuh, Isnin lepas hubby terus angkut satu set usana, ade Nutrimeal (Dutch Chocolate), Essential and proviflon (x tahu jaja eja btol x nih,,hentam jek). Harga dia bg jaja quite expensive la tp dah hubby nak try, jaja pon ok jek.

Sape2 yg pernah try usana ni mesti tahu kan usana ni ade program reset, which is kita x dibenarkan makan nasik selama 5 hari. Tiap2 waktu makan kene makan nutrimeal + essential + proviflon + Sayur / Buah / makanan-makanan yg low glysemic index. So first day kitaorg buat, mak aii...x tahan btol la. Udah namanya tekak melayu, mesti ler nak hadap nasik kan. Tp alang menyeluk pekasam..biar le sampai ke lengan. Dengan pasrahnya makan buah2 n sayur2 for the past few days. Tp semalam jaja  meeting kat lumut kan so lunch semalam terpaksala makan ikan bakar n ulam ulaman aje..xkan nak hangkut nurtimeal tuh pulak...giler !!  So now dah masuk hari ketiga tanpa nasik...miss u nasik...wonder sangat cemana aizat boleh tahan x makan nasik berbulan2. Xper2....i think i will surviveee..hey hey....(tetibe dengar lagu i will survive dalam kepala)

2 comments:

Nadia arRumaisha said...

wah jaja...nanti bgtau nadia yer kalo berkesan...hihihihi nak try nak try...

jaja9 said...

ok..bereh nadia...dah tamat 5 hari jaja turun 2 kilo jek..hubby turun 5 kilo...so skrg ni nak try maintain x makan nasik n replace ngan bende2 lain..

Related Posts with Thumbnails
Voting